Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Настаняват Златна зора в специални килии

04 Октомври 2013 / 09:10:43  GRReporter
1179 прочитания

Лидерът на Златна зора Никос Михалолиакос, парламентарният представител Христос Папас и депутатът Янис Лагос бяха настанени в отделни килии, в специално обособена част в женското крило на затвора в Коридалос. В периода до провеждането на съдебния процес срещу тях те ще излизат на разходка по отделно и няма да имат никакви контакти нито помежду си, нито с други затворници.

Според източници първоначалните планове са били двамата да бъдат настанени в килиите, в които лежаха освободените вече членове на терористичната организация „17 ноември”. Коментатори твърдяха, че с един подобен сценарий в затвора в Коридалос ще се разиграе буквална среща „между двете крайности”, предвид факта, че идеологическият и оперативният лидер на групировката Александрос Йотопулос и Димитрис Куфодинас се намират там. В крайна сметка този вариант бе отхвърлен с оглед на това да бъдат избегнати вероятни сблъсъци от идеологическо и друго естество.

Други източници твърдяха, че описаните в обвинителния акт като лидер и заместник-ръководител на престъпна организация Михалолиакос и Папас ще бъдат настанени във ВИП крилото на затвора, където е настанен бившият военен министър Акис Цохадзопулос, футболният бос Макис Псомиадис, бившият директор на телевизия Алтер Костас Яникос и други. В някои медии се появи информация, че конкретните задържани са изпратили протестно писмо, в което са се противопоставили на вероятността да станат съседи по килия с екстремистите.

Председателят на местния клон на Златна зора в предградието Никеа Георгиос Пателис ще бъде откаран в затвора в Маладрино, където се намира и призналият се за убиец на рапъра Павлос Фисас, Георгиос Рупакиас. 

Категории: Криминална хроника затвор Коридалос Златна зора 17 ноември
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus