Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Насилие срещу транссексуални в Атина

23 Януари 2014 / 17:01:50  GRReporter
1124 прочитания

Група транс – жени са били нападнати миналия петък в квартал Ексархия в центъра на Атина. Жените станали обект на грубо словесно нападение. Ден по-късно една друга транс – жена първоначално била нападната с обидни изрази, а след това и ударена във вагон на метрото до станция „Панепистимио”.

Организацията за подкрепа на транс сексуалните осъди действията както на нападателите, така и на намиращите се наблизо полицаи. Според съобщение на организацията, когато органите на реда установили, че обектът на нападението е транс – жена, се опитали да я убедят да не подаде оплакване в полицията и й препоръчали да престане да се оплаква за нападенията.

Впоследствие тя подала оплаквания в съда както срещу нападателите, така и срещу полицаите.

От Организацията осъждат „непрекъснатите нападения и трансфобичните настроения в обществото и слива гласа си с останалите организации и граждани, които са решени да изградят стена срещу дискриминациите и нападенията, извършени в резултат на омразата към транс-сексуалните”.

През лятото на 2013 GRReporter информира читателите си за зачестилите нападения срещу транссексуалните, включително и от страна на полицията. 

Категории: Криминална хроника нападения транссексуални полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus