Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Напрежение в Бяло море

12 Януари 2014 / 09:01:09  GRReporter
1509 прочитания

За малко да се стигне до сблъсък между гръцки и турски военни катери в района на малкия необитаем скален остров Зурафа в Бяло море. Гръцката брегова охрана съпровождала по море и по въздух с хеликоптер гръцки риболовни кораби, които ловували в морето около Александруполис и остров Самотраки. В същите води турки военен катер също охранявал турски рибари, които ловували в гръцките териториални води.
    Според очевидци в един момент турския катер и гръцката брегова охрана се доближили толкова близо един до друг, че почти се докоснали. Тогава и двата плавателни съда се отдалечили, а турските кораби се върнали в собствените териториални води.
    Гръцките рибари твърдят, че това не е първия път, когато турските им колеги навлизат в гръцките териториални води и им ловуват рибата.

 

Категории: Бяло море турски военен катер гръцка брегова охрана рибари Зурафа Самотраки Александруполис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus