Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Намерете забавление за през лятото за вашето дете

09 Юни 2010 / 14:06:19  GRReporter
2352 прочитания

Идва лятото и децата излизат във ваканция, а родителите започват да се чудят какви забавления да им предложат и как техните деца да си прекарат забавно и творчески времето, вместо да седят вкъщи пред телевизора. С всяка измината година детските лагери, но и местата, където детето може да се забавлява из града стават все повече и по-добре организирани.

Ако решите да изпратите детето на летен лагер на морето, може би се питате как да изберете подходящото място. Ето някои съвети, които може да последвате, за да сте сигурни, че малкото ви съкровище е на сигурно място. Задължително е за децата ви да се грижат опитни хора, а не други по-големи деца. Изберете лагера според вашите собствени критерии и нуждата на детето – има лагери, които са на море или на планина, които отдават по-голямо значение на спортните дейности или на творческите и не търсете „лукса”, имайте предвид че все пак детето отива на лагер. Предварително поговорете със собствениците и с персонала, разгледайте снимки от предишните години, проучете програмата за деня, с която е задължително да разполагат и вижте дали са предвидени допълнителни дейности. Осведомете се за режима на храненето, за менюто и за условията, в които се готви храната. В случай че детето ви има алергия или не яде нещо конкретно, е задължително да уведомите възпитателите. Що се отнася до плуването в морето, проучете мерките за сигурност – дали има спасител и по колко деца се полагат на един възрастен, който се грижи за тях.

Можете да сте сигурни, че детето ви ще си прекара добре, защото ще има възможността да спортува и да се забавлява заедно със своите връстници. То ще бъде сред природата и ще си създаде нови приятелства, а възпитателите ще се погрижат да създадат у него спортен дух и умения за сработване с останалите от групата, а у детето ще се създаде усещане за независимост и увереност.

От ваша страна се опитайте да не предавате на детето вашите притеснения за това дали ще се справи само. Погрижете се да ходите в неделите, за да се срещнете с него и не се обаждайте постоянно по телефона, защото така се затруднява негово приспособяване към новата обстановка. Ако детето ви се оплаква – поговорете с него, за да разберете дали наистина има проблем или се оплаква само, когато ви вижда. По време на срещата ви с малчугана е добре да не възкликвате „Ах, колко си отслабнал!” и ако видите, че е щастливо, изтъкнете точно това – че сте щастливи, че се справя добре и си прекарва хубаво. И когато си тръгвате, оставете мелодраматичните изблици.

Ако имате осигуровка към ИКА, можете да се обърнете за информация към Центъра за Майка и дете във вашия квартал. В случай, че решите да изпратите детето си на държавен лагер, можете да се обадите в Министерство на здравеопазването: 210-52 32 821, 210-52 49 010. Обадете се също и на Гръцкия съюз на лагерите на телефони: 210-38 19 882 или посетете сайта www.pelk.gr. ПОлезна информация можете да намерите и на сайта www.paidorama.com

 

 

Категории: АктуалноОбществодеца летен лагер море съвети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus