Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мъж загина при бурята в Северна Гърция

15 Септември 2014 / 07:09:53  GRReporter
824 прочитания

Обилните валежи в Северна Гърция взеха една жертва - 49-годишен мъж, който пътувал със сина си в автомобил, когато внезапно придошлата река понесла колата и той изгубил управление върху возилото. Инцидентът станал в района на община Ореокастро. Пожарникарите се намесили и успели да спасят 19-годишното момче.
    От гръцката Служба за противопожарна защита съобщиха, че са получили 85 обаждания за помощ в областите Солун, Килкис и Пелас, където валежите са били особено интензивни.
    За Северна Гърция и днес метеоролозите очакват валежи, които на места ще бъдат особено обилни и интензивни, но максималните температури ще се запазят нормални за сезона - около 26 градуса. Лошото време постепенно ще достигне и столицата Атина, където също сеочакват локални бури в следобедните и вечерните часове, а максималната температура ще е 29 градуса.  
    В Северна Гърция лошото време ще се задържи и утре, вторник, докато в Атина и южната част на страната се очаква подобрение на времето.

 

Категории: лошо време жертва Северна Гърция придошла река Ореокастро Служба за противопожарна защита
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus