Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мундиалът продаде 150 000 телевизори само за месец

27 Юни 2014 / 10:06:47  GRReporter
623 прочитания

Веригите магазини за електронна техника в Гърция също постигнаха впечатляващи резултати продавайки 150 000 телевизора за по-малко от месец.

Това посочват пред вестник „Етнос“ ръководни служители в компании за продажба на дребно, като отдават този впечатляващ подем в продажбите на футболните фенове и тяхната страст към Мундиала, обичта на гърците към националния отбор по футбол, както и на икономическата рецесия, принудила запалянковците да се събират по домовете си, за да гледат мачовете.

Според изчисленията на мениджърите, в периода от началото на Световното първенство по футбол до днес в цяла Гърция са продадени около 150 000 до 180 000 телевизора.

Мениджъри от веригата «Коцоволос», която е първа по продажби на пазара, без да посочват обем на продабжите и оборот (т.е. брой телевизионни преимници и цена в евро), говорят за увеличаване на продажбите в целия пазар, не само в техните магазини, от порядъка на 20%-25%.

Също така те твърдят, че 15% от допълнителните продажби, извършени в този период, са телевизори с екрани от 46 инча нагоре.

Така, изчислено е, че купените телевизори с големи екрани са от 22 500 до 27 000 броя. Феновете на футбола искат да гледат любимите си мачове така, сякаш се намират на стадиона.

Според преценката на мениджърите, продажбите на телевизори ще се покачват докато гръцкият национален отбор напредва в Световното първенство, като не изключват ръст на продажбите и до мача с Коста Рика.

Всяка година продажбите на телевизори варират от 550 000 до 600 000.

През последната година обаче се забелязва възходяща тенденция. И това е защото от една страна технологиите се развиват и се появяват нови типове телевизори (екрани, умни устройства и т.н.), а от друга страна и заради кризата.

Свиването на доходите е принудило домакинствата да купуват телевизори и то с големи екрани, тъй като приятелските компании вече предпочитат да се събират по домовете си, ограничавайки излизанията по кафета и барове, където ще се наложи да похарчат доста повече пари.

Едновременно с това веригите магазини за електронна техника обявяват различни промоции, отстъпки, както и продажба на вноски, което дава възможност на все повече потребители да се сдобият с мечтания супер голям екран.

 

 

Категории: Мундиал продажба телевизори футболни фенове икономическа рецесия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus