Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Монах загина при инцидент край Хилендарския манастир

04 Септември 2014 / 12:09:10  GRReporter
1670 прочитания

Един монах загина и двама пожарникари са ранени при два инцидента, станали един след друг в труднопроходима местност край Хилендарския манастир в Света гора. Кола на противопожарната охрана с двама служители в нея правела рутинния си дневен партул в местността, когато поради загнила пътна настилка колата им се подхлъзнала и паднала в труднопроходим район. При падането двамата пожарникари се ударили сериозно.
    Група монаси от Хилендарския манастир видели инцидента и веднага се натоварили в тяхна кола и се отправили към местопроизшествието, за да помогнат на пожарникарите. Но 100 метра преди първия инцидент тяхната кола също се подхлъзнала и паднала в пропастта с дълбочина между 60 и 70 метра.  Според официалното съобщение на Гръцката служба за противопожарна охрана причината и за двата инцидента е прогнилият път.
    Двамата пожарникари са откарани с хеликоптер в 424 военна болница в Солун, и двамата са с много наранявания по тялото. Лекарите смятат, че най-рано след 24 часа ще могат да дадат по-точна информация за състоянието им. Самоличността на загиналия монах все още не е оповестена.
    “Каква работа имат пожарникарите в Света гора? Нали нея я пази Богородица?”, така коментира инцидента остроумник в Туитър.

 

Категории: Хилендарски манастир Света гора Атон Гръцка служба за противопожарна защита ранени пожарникари загинал монах
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus