Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Младежи убиха архимандрит

18 Февруари 2014 / 14:02:46  GRReporter
1015 прочитания

18-годишен грък и 24-годишен грузинец са признали за извършеното престъпление, а именно, че през нощта на миналата събота срещу неделя първоначално ранили, а после убили 54-годишния архимандрит на Трифилия и Олимпия в жилището му.

Според съобщение на Гръцка полиция, двамата извършители са отишли в дома на 54-годишния свещеник в събота вечерта, и след спречкване първо са го ранили с предмет по главата, а впоследствие използвайки дреха са го задушили.

След това извършителите претърсили къщата, без да е уточнено все още дали са взели нещо, и в крайна сметка избягали.

Свещеникът бе открит в локва кръв, образувана от множеството рани, нанесени му от престъпниците.

На място пристигнало веднага звено на Криминална полиция, както и съдебен лекар от Навплио с цел да се изяснят условията на престъплението.

Архимандрит Фотис Захаропулос е открит удушен с увита около врата му риза. Съдебният лекар е потвърдил, че смъртта му е настъпила вследствие на задушаване. Данните показват, че свещеникът първо е бил ударен два пъти от лявата страна на лицето, с тиган или тенджера, а след това със счупената дръжка на съда извъшителят е пронизал главата му зад ухото. Впоследствие, докато архимандритът е бил в безсъзнание, убиецът е увил около врата му ризата, направил е примка и я стегнал, причинявайки смъртта на жертвата. Свещеникът е открит гол, проснат по гръб на пода в кухнята на жилището.

Според източници, не са открити следи от взлом на апартамента. Всичко обаче е било с главата надолу, затова полицията не изключва версията престъплението да е било извършено с цел грабеж.

Двамата извършители са били задържани след откриването на мъртвия архимандрит, и след като признават за извършеното престъпление са арестувани. Повдигнати са им обвинения за предумишлено убийство. Те ще бъдат изправени пред прокурора, а полицейското разследване и предварителното следствие продължават от Дирекция „Сигурност“ – Каламата.

Категории: архимандрит убийство Гръцка полиция задържани Криминална полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus