Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Митроглу изтласква Бербатов на резервната скамейка на “Фулъм”

29 Януари 2014 / 08:01:17  GRReporter
1741 прочитания

Голмайсторът на “Олимпиакос” и националния отбор на Гърция Костас Митроглу е финализирал трансфера си за лондонския “Фулъм”, а официалната информация ще бъде съобщена в следващите часове. Острието на “бяло-червените” най-вероятно ще изтласка на резервната скамейка българската звезда Димитър Бербатов, коментират футбулните коментатори, ако не се потвърдят информациите за предстоящ трансфер на Бербатов в “Байерн” Леверкузен.     Митроглу ще е вторият гръцки футболист във “Фулъм” - от няколко сезона там играе и защитникът Георгиос Карагунис. Според гръцките коментатори именно Карагунис е настоял англичаните да предложат на Митроглу, а на Митроглу - да приеме офертата на един от най-добрите клубове в Европа.
26-годишният нападател е включен в отбора на “Олимпиакос”, който тази вечер ще играе с “Атромитос” на четвъртфинала за Купата на Гърция на собствения си стадион “Георгиос Караискаки”. Това, че е включен в състава не значи, че ще се състезава, припомнят експерти. Бяло-червените отхвърлиха първоначалната оферта на лондонския клуб за 11 милиона евро, отхвърлиха и втората оферта за 14 милиона и в крайна сметка се постигна съгласие за 15 милиона евро.
    За финализирането на трансфера се очакват само резултатите от медицинските прегледи, на които бе подложен гръцкия голмайстор. Доходите на Митроглу ще бъдат 10 милиона евро за един 4-годишен договор, т.е. по 2,5 милиона евро на година. За сега не е ясно кой ще смени Костас Митроглу на фронтовата линия на “Олимпиакос” и ще носи фланелка с номер 11.

    Костас Митроглу започва футболната си кариера в детския отбор на “Борусия Мюнхенгладбах”. Той бе част от младежкия тим на Гърция, който през 2007 стана европейски вицешампион. Като играч на “Олимпиакос” е четирикратен шампион на Гърция и трикратен носител на Купата на Гърция.
 

Категории: Костас Митроглу Олимпиакос Фулъм Димитър Бербатов Георгиос Карагунис футболен трансфер национален отбор на Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus