Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Михалис Хадзиянис и неговото Ферари, цвят червен

28 Август 2014 / 14:08:17  GRReporter
1083 прочитания

Вчера Атинската прокуратура образува дело срещу певеца Михалис Хадзиянис за подаване на неверни данни. Става дума за декларация, подадена от неговия счетоводител за кражба на номерата на луксозното му Ферари.

След разследване, извършено от компетентните органи е станало ясно, че сигналът е фалшив, и е била образувана преписка както срещу счетоводителя, така и срещу певеца.

Декларацията за кражбата е подадена във вторник и според нея «на 24-25 август докато автомобилът е бил паркиран в квартал Глифада, са били откраднати регистрационните му номера».

От полицейското разследване е станало ясно, че от 2009 автомобилът е бил предназначен за продажба и номерата му са били у служителя в съответния автомобилен салон.

След изясняването на тези факти певецът и неговият счетоводител са задържани и изправени пред прокурор, който е повдигнал обвинение за подаване на фалшиви данни. Разпоредено е допълнително разследване, за да бъде изяснен докрай случаят, а двамата задържани са освободени.

Според източници, автомобилът е внесен законно в Гърция през 2008. Михалис Хадзиянис обаче не е разполагал с цялата сума, за да купи луксозния автомобил, затова вносителят е задържал правото на собственост върху превозното средство.

Преди три месеца певецът решил да продаде колата и намерил купувач, който бил готов да плати 70 000 евро, за да се сдобие с искрящо червеното Ферари, изложено на витрината на автомобилен салон на булевард „Месогион“.

Според същите източници, счетоводителят и певецът намислили да декларират кражбата на регистрационните номера, за да бъдат издадени нови номера, с които впоследствие да извършат продажбата.

Така счетоводителят на певеца се явил във вторник в полицейския участък и декларирал кражбата на номерата на луксозния автомобил.

Случаят бе коментиран и от адвоката на певеца Йоанис Фосколос. «Заявявам, че случаят, който занимава днес медиите относно автомобил, собственост на Михалис Хадзиянис, се дължи на недоразумение. Всички данни, които го доказват, ще бъдат представени на компетентните органи, занимаващи се със случая. Използвам възможността да подчертая, че случаят се намира в досъдебна фаза, без никой да е подведен под отговорност, както неоснователно бе посочено в част от медиите».

Отговорът на Михалис Хадзиянис

Снощи Михалис Хадзиянис, изненадан от всевъзможните публикации по негов адрес, някои от които възприемани от него като лични нападки, заяви специално за вестник „Етнос“: «Въпросният автомобил е моя собственост. От 2008 съм го спрял от движение, тъй като реших да го продам. Докато се намери нов купувач възникна недоразумение, което е вече почти решено».

 

 

 

Категории: Михалис Хадзиянис Ферари досъдебно производство неверни данни прокуратура
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus