Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Меки природни цветове са модните тенденции за лято 2010

24 Януари 2010 / 12:01:03  Виктория Миндова
2679 прочитания

Бански със земни меки цветове и аксесоари в ярки багри са новите тенденции при за лято 2010 година. Мини рокли от рисувана коприна и памук, съчетани с големи щампирани чанти показаха този уикенд гръцките дизайнери на годишния търговски панаир Femmina. И този сезон по бийч баровете ще се носят класическите широкополи шапки, гердани от шарени маниста и необичайно големи слънчеви очила. Това са част от основните тенденции за идващото горещо лято, които десет млади дизайнери представиха пред публика и журналисти на модното шоу в рамките на търговското изложение.

Голямо впечатление на прави колекцията на специалните гости на изложението – модната къща PARVESH  JAI. Творческият екип се състои от дамата млади дизайнери от индийски произход, които през 2002 година започват като моделиери на традиционни индийски булчински рокли. Парвеш и Джей работят усилено през последните осем години и са си създали име като талантливи и находчиви творци както в Индия, така и в Европа. В момента те са част от 25-те най-добри дизайнери, които използват етнически мотиви в колекциите си  (Top 20 Ethnical Designers Worldwide ). Европейското представителство на PARVESH  JAI е в Париж и тази година за първи път стъпват на гръцкия пазар. Моделите им се отличават с ефирност и цветове, които носят полъха на лятна свежест. Тъканите са от естествени материи и щампите са рисувани на ръка с биологично чисти бои.

Колекцията Blue Coral от бански костюми, парела и рокли е придружена от ръчно рисувани равни сандали, които могат да се носят както на островите, така и в града през горещите летни дни. Ето какво разказаха младите дизайнери за читателите на GRreporter: „ През  2006 година на едно представяне в Индия гръцки бизнесмен се свърза с нас, защото нашата колекция му бе направила голямо впечатление. Той е производител на бански костюми и пожела да изготвим плажна колекция за него. Това бе началото – първо намерихме клиент и после подготвихме новите дизайни.”  За вдъхновението и философията на колекцията PARVESH  JAI  казват: “ Ние сме част от общество, което уважава природата и нейната сила. В нашата работа това се превежда в използването изключително на биологично чисти естествени материали в изработката на нашите модели. Не употребяваме синтетични материи, както е популярно в Европа и САЩ. Концепцията на Blue Coral  е вдъхновена от флората и фауната на океана. От коралите на морското дъно до малките врабчета в небето, целта на колекцията ни е да представим нашия превод на красотата и целостта на природата.”

Категории: ОбществоМодаЛятоБански
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus