Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Майка и баба убиха новородено

14 Август 2013 / 18:08:48  GRReporter
1251 прочитания

В петък се очакват показанията на майката и бабата на мъртвото бебе, което бе намерено на сметището в Лехена на Пелопонес в понеделник. Увитото в чаршаф трупче на детето намерили група роми, които търсели материали за рециклиране и информирали полицията веднага.

Малко по-късно съдебният лекар, който проведе аутопсията съобщи, че момченцето е било родено живо преди около пет дни. Той го определи като “износено” с тегло от 2,8 килограма и височина 50 см.

По черепа на бебето лекарят открил следи от увреждания, за които се смята, че са били предизвикани по време на раждането или по време на престоя му в контейнера за отпадъци.

Ден по-късно полицията залови двете жени, които признаха, че са изхвърлили бебето. От разследването стана ясно, че 20-годишната майка и 44-годишната баба решили да го умъртвят веднага след раждането му миналия четвъртък. Те го поставили в кофа за отпадъци близо до дома си в село Ниохори. Двете жени заявили пред следователя, че захвърлили детето от страх към бащата на родилката и членовете на албанската общност в селото, на която принадлежат за това, че е родила извънбрачно дете.

Срещу 20-годишната майка бе предявено обвинение за детеубийство, а срещу бабата – за предумишлено убийство.

Категории: Криминална хроника бебе сметище съдебен лекар детеубийство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus