Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мартин Шулц няма да посети Гърция заради ниските проценти на ПАСОК

14 Май 2014 / 14:05:14  GRReporter
685 прочитания

Кандидатът за председател на Европейската комисия от Партията на европейските социалисти Мартин Шулц няма да посети Гърция в рамките на предизборната си кампания, съобщи германското издание Spiegel.

Според публикацията Шулц прекъснал визитата си в Атина, която е била програмирана през тази седмица, тъй като не очаква особено добри изборни резултати от коалиция „Елия” и съответно значителен брой депутатски места в новия Европейски парламент. ПАСОК е основният партньор в коалицията, която цели да обеди лявоцентристкото политическо пространство в Гърция.

„Когато Германската социалдемократическа партия (SPD) представи в края на март в Берлин предизборната обиколка на Мартин Шулц в Европа, в нея бе предвидено посещение в Атина в рамките на настоящата седмица. ПАСОК – гръцката братска партия на SPD явно се опасява, че на евроизборите я очаква много горчива загуба и така няма да може да подсигури значителен брой депутатски места в подкрепа на Шулц”, пише Spiegel.

Официалното обяснение за прекъсването на посещението в Атина от страна на говорителя на Мартин Шулц, Армин Махмер бе, че то се дължи на претрупаната му предизборна програма.

В края на статията изданието посочва все пак, че от началото на кризата посещенията на германски политици в Гърция са се превърнали в особено трудна за изпълнение задача предвид обществените реакции.

Категории: Политика Партия на европейските социалисти Мартин Шулц посещение Атина Елия ПАСОК
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus