Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Маршрутът Атина - Дубай е най- печелившият за Emirates в Европа

09 Септември 2013 / 07:09:40  GRReporter
1535 прочитания

Маршрутът Атина - Дубай - Атина се определя като най-развиващ се  и печеливш маршрут от полетната  мрежа на авиокомпания Emirates в Европа. Това заяви  директорът й за Гърция и Албания Мохамед Сархан по време на корпоративното представяне  на Emirates в Атина. Той съобщи, че луксозни автомобили се продават  от Гърция и се транспортират  в чужбина  чрез товарните полети на авиокомпанията.Както посочи товарният мениджър на компанията Йоанис Везирдзис Emirates транспортира  от Атина до страни като Япония и Сингапур  луксозни автомобили като Ферари и  Ламборгини. Според  Мохамед Сархан маршрутът Дубай - Атина е най- печелившият за  компанията в Европа и дори през април и май е показал  най-висок ръст на пътническия трафик от всички международни полети на летище  " Елефтериос Венизелос ". 

През април увеличението е било с  25,6% ,а през месец май се повишава до 64,4%. Ръстът се дължи на факта, че компанията започна да използва самолети Боинг 777 - 300ER за  полети до и от гръцката столица и предлага  средно 60%  повече  места от лятото на 2012. Така са осугурени резервации на 90% от всички места  за летните полети, което е много положителен сценарий за входящия гръцки туризъм през 2013. През лятото на 2013 в допълнение към всекидневния редовен полет с  Боинг 777-300  се предлагат  и допълнителен втори всекидневен полет, за да отговорят на увеличеното търсене и от и към  Гърция.

Като цяло през Атина са превозени 122 120 пътници,от които пристигащите ( от  Дубай) са 62 438 и заминаващите( към Дубай ) са 59 682. Поради голямото търсене компанията смята да възстанови  в Гърция търговските  полети на нейния  флагман  Airbus A380 до междинародното летище " Елефтериос  Венизелос " на 15 септември 2013.
 Основните дестинации на Emirates от Гърция ( през Дубай ) са: Австралия и Южна Африка, където има големи гръцки общности; ОАЕ и Близкия Изток; Островите  в Индийския океан и  Китай;Северна Азия и Далечния Изток и Индийския субконтинент. Според думите на Мохамед  Сархан Emirates ще въведе  от 1 октомври директен полет Милано – Ню Йорк, което ще бъде най-краткият път от Атина до американския метрополис. Маршрутът на полета  Атина - Милано ще се извършва по  съществуващото трасе на AEGEAN AIRLINES .
    

Наред с пътническите ,добре се развиват  и товарните превози на  авиокомпанията  в Гърция. От началото на годината до юли 2013 Sky Emirates Cargo е  внесла  2370 тона изделия (30% увеличение в сравнение с 2012), а  през август  внася още  260 тона . Същевременно между януари и юли е изнесла  2200 тона изделия и още 280 тона  през август , въпреки че са извършени и ad hoc временни сезонни двойни  полети с Cargo 747 , както и  ad hoc полети от Солун .В  Emirates работят 456 гърци , от които 346 са членове на екипажа и 37 са пилоти.
 Мохамед Сарах допълни също,че неотдавнашното  сътрудничество на  Emirates с  Австралийския  Qantas вече дават резултати, тъй като двете компании успешно си  взаимодействат  в свързването на Евразия  с Океания . Така Qantas отново е печеливша след продължителен период на загуби.

Той посочи, че в случай на война в Сирия и последващо увеличение на цената на суровия Брент ще  се увеличат и  цените на билетите,поради причината,че петролът заема 40% от оперативните разходи на компанията .
    Emirates започва търговската си дейност  през 1985 с флота от  два самолета , които закупува на лизинг от Пакистан Airlines. Днес компанията разполага  с флота  от 201 самолета ( най-голямата  флота в  света за Boeing 777 и Airbus A380 ) и е поръчала  други 192  с обща стойност  71 милиарда долара . От пътническите си превози  Emirates през  първата половина на 2013 има оборот от 9,7 млрд.  долара и нетна печалба от 464 милиона долара, докато същите показатели за  2012. са съответно  от 8.3 млрд. долара  и  225 милиона долара. Компанията извършва полети до 134 дестинации в 76 държави.
Превод: Джесика Рафаилова

 

Категории: Emirates летище Елафтериос Венизелос полети до Дубай карго полети пътнически самолети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus