Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Македонските Авиолинии разперват крила през пролетта на 2010

21 Октомври 2009 / 19:10:48  GRReporter
3217 прочитания

В началото на април 2010 се очаква да извърши първия си полет новата гръцка самолетна компания с впечатляващото име Македонски Авиолинии. Новото дружеството е част от Marfin Investment Group (MIG), който е собственик на приватизираната на скоро авиокомпания Олимпик Еър. То ще обслужва дестинации от и за Солун, които не се покриват от Олимпик до момента.
    Македонски авиолинии е името в момента на националния авиопревозвач на бившата югославска република Македония. Очевидно, че македонските власти са пропуснали да регистрират като търговска марка това име и от техния пропуск се е възползвала групировката  MIG.
    Планът е за откриване на нови полети към Москва, Лондон, Приж, Амстердам, както и нови градове в Германия. По отношение на връзката Амстердам – Солун дружеството разглежда възможността за сътруднищество с холандската авиокомпания KLM Royal Dutch Airlines.
    В сряда сутринта бе организирана среща на Андреас Вангелопулос, президент на MIG, собственик на Олимпик Еър и дъщерната  й Македонски Авиолинии с представители на туризма, търговията и индустрията в Солун. Срещата трябваше да запознае мениджърите на MIG с нуждите на клиентите, които пътуват с бизнес цел, както и натези, които пътуват за развлечения и туризъм.
    Според началните изчисления компанята има нужда от още три нови самолети, за да задоволи планираните полети до момента. След като програмата е в действие, ще стане ясно към кои дестинации ще има най–голям интерес, за да се потвърди честотата на тези полети.
    Ставрос Далиакас, изпълнителен директор на Олимпик Еър изяви задоволство от резултатите, които показва новоприватизираната компания, като каза че от 29 септември до момента авиокомпанията има 60% попълнимост на полетите си и показателят ще се покачва.

Категории: Македонски авиолинии Гърция ВгенопулосИкономика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus