Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мачът на двойките решава двубоя България-Гърция за купа Дейвис

03 Април 2014 / 13:04:20  GRReporter
1995 прочитания

Мария Спасова
    Григор Димитров открива състезанието между отборите на България и Гърция утре в 13,00 часа на тенис кортовете в Илиуполис. 15-тият в света ще се изправи срещу Маркос Каловелонис с номер 690 в световната ранглиста. “Не съм играл с толкова добър играч. Димитров е сред най-добрите на планетата, но ще дам всичко от себе си. Вярвам, че в другите два единични мачове имаме шансове за победа. Надявам се хората да дойдат на трибуните и да ни подкрепят”, беше първият коментар на Маркос Каловелонис след тегленето на жребия.
    По правило в купа Дейвис, най-добрата ракета на първия отбор играе с втория играч на противниковия отбор и обратно. Така в първия ден на състезанието след Григор и Маркос един срещу друг ще се изправят и първата ракета на Гърция Тодорис Ангелинос, номер 280 в световната ранг листа и Димитър Кутровски, на място 344.
    Във втория ден на състезанието, събота, 5 април, от 14,00 часа ще се играе мачът по двойки. За България ще се състезават Григор Димитров и  Димитър Кутровски, а за Гърция Александрос Якулович, номер 503 в света и Харис Калоянис, на място 949. “За нас мача с Григор е загубена точка. Затова избрах за първата среща Маркос. Александрос е по-добър на двойки и предпочитам там да даде всичко от себе си. Мачът на двойки ще реши кой ще е крайният победител в този изключително труден двубой”, заяви капитанът на гърците Георгиос Каловелонис.
    На моя въпрос каква победа очаква срещу гърците - 5:0, 4:1 или 3:2, Григор Димитров предпочете да е дипломатичен: “Рано е да говорим за резултата. Мачовете започват утре. Затова няма да кажа цифри. Ние сме тук, за да се състезаваме и да победим. Нека победи по-добрият. Ние сме в добро настроение, харесва ни времето, кортовете. Let’s the game begin!”
    Регламентът дава право на капитаните да сменят играчите за третия ден на турнира - неделя, 6 април. Тогава срещите ще започнат в 10,00 часа отново с мач на Григор - този път той ще мери сили с Тодорис Ангелинос. След тях ще играят Каловелонис и Кутровски. “До неделя може да сменя и двамата ни състезатели”, уточни гръцкият капитан Георгиос Каловелонис.

Тук можете да видите част от днешната тренировка на Григор Димитров на червените кортове в атинския квартал Илиуполис:

Ето и тегленето на жребия за реда на мачовете:

Ето и изявлението на Григор Димитров на първата му пресконференция в Атина:

Категории: Григор Димитров в Атина купа Дейвис двубой между България и Гърция кортовете в Илиуполис жребий
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus