Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Лошото време достигна и до Гърция

02 Септември 2014 / 15:09:34  GRReporter
989 прочитания

Силният дъжд, който вали в цялата област централна и западна Македония, предизвика редица проблеми, а според метеоролозите лошото време ще продължи.

В Солун вали от сутринта, а температурите са спаднали чувствително, като термометърът показва 26 градуса по Целзий.

Заради дъжда трафикът по улиците е увеличен, а вследствие на хлъзгавата настилка са регистрирани и пътни произшествия.

По-конкретно, в района на улица „Вулгари“ градски автобус се е сблъскал с 8 леки автомобила. За щастие няма пострадали, а само материални щети.

В област Иматия дъждът превърна улиците в реки, а в пожарната са получени доста сигнали за изпомпване на водата от магазини и приземни жилища.

В понеделник вечерта проблеми е имало и в град Козани, където обилният дъжд затрудни движението на автомобилите по пътищата, а в пожарната до момента са постъпили 37 сигнала за помощ. От тях в 21 от случаите се е наложила намесата на пожарникарите за изпомпване на водата от мазета в Козани, Харавги, Дрепано и Кила.

И днес силен дъжд вали в западна Гърция, а в останалата част от страната превалява на места и има бури.

Според Националната метеорологична служба, времето ще се задържи без промяна и през следващите дни. Временно подобрение се очаква в четвъртък, а в петък и събота метеоролозите предвиждат ново влошаване на времето в централна и северна Гърция.

 

 

Категории: дъжд лошо време Национална метеорологична служба западна Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus