Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Липсата на кворум в избирателните комисии- единственото нарушение в изборния ден

25 Май 2014 / 13:05:38  GRReporter
602 прочитания

Единственото нарушение в изборния ден е  липса на кворум в избирателните комисии в някои избирателни секции.

Според Министерството на вътрешните работи, в което се събира от рано сутринта информация за провеждането на гласуването, процесът протича плавно и вече 35 от 51 -те префектури на страната са потвърдили, че няма проблеми.

Когато в избирателните комисии има проблем с гражданската квота, представители на съда имат право да назначат за член на избирателна комисия гражданин, дошъл да гласува.

Рядка изборна шега беше направен сутринта в Серес. Известен адвокат се престорил на съдебен представител, въпреки че нямал необходимите документи, получил торбата с бюлетините и започнал да изпълнява задълженията на съдебен представите в избирателна секция 330 на града. Според информациите, истинският назначен е бил служител в кантората на адвоката.  Адвокатът е доведен в полицията и обвинен в измама след сигнал на участници в изборите.
Според информациите, адвокатът е осъществявал политическа дейност в полза на участник в изборите.

Изборният ден в три секции в Община Калаврита започна с пречки. В 279 секция в Кертези и в 283 секция в Криогери отварянето на секциите се забави заради закъснение на съдебните представители. В 313 секция в Планитеро закъсня започването на гласоподаването, защото съдебният представител беше забравил печата. Що се отнася до гласуването в останалите секции, в трите префектури на Западна Гърция- Етолоакарнания, Ахея, Илия  процесът протича без проблеми.

Междувременно, жителите на Гавдос решиха да не гласуват за евродепутати в знак на протест заради безразличието на европейските правителства, както и на гръцкото, за изхвърлянето на химически вещества от Сирия в Средиземно море. Решението е взето на открито събрание в четвъртък. В Изявлението на общината се казва: „Признаваме опитите на някои евродепутати и депутати, които се обявиха против изхвърлянето на химически вещества в Средиземно море, но ни натъжава фактът, че гръцките евродепутати, които не игнорираха темата, бяха по-малко от пръстите на ръката”. Жителите на острова се обявяват против организациите, кото смятат, че вотът на гражданите им дава право да решават за сметка на народите и в полза на политиците и икономическите интереси.

 

 

Категории: избори нарушения евродепутати
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus