Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Летните намаления започват на 15 юли

06 Юли 2014 / 11:07:15  GRReporter
1342 прочитания

Във вторник, 15 юли, започват летните намаления и според очакванията на пазара в много магазини те ще надминат 50% още първия ден.

Периодът на намаленията ще продължи до края на август и Националната търговска камара изпрати указания към търговските дружества и камари в цялата страна, за да информират членовете си за задълженията им.

Търговската камара напомня:

1. Задължително е показването на две цени на всички стоки, които се продават с намаления- старата (обикновено зачертана) и новата, на видни места в магазина, както и на всички места, където са изложени стоките.

2. Показване на процента на намаление е по усмотрение на магазина, Ако се напише процентът, трябва да е се укаже, че се касае за намаление на цената (например „50% намаление”).

www.ethnos.gr

Особено внимание трябва да се обърне на точността на рекламите за промоции, защото предвидените глоби са много тежки. Всяка реклама трябва да съответства  на услугата- по цена, качество и количество.

Търговската камара призовава от една страна търговците да защитават институцията на намаленията и да покажат за пореден път уважението към клиентите, а от друга страна потребителите – да предпочетат и да подкрепят организираните търговски точки, а не нелегалната търговия, която не предлага нито качество, нито гаранции, нито касови бележки.

Освен това камарата призовава гръцките семейства от малки големи потребители, да не забравят инициативата, която камарата започна преди няколко месеца под надслов „Купувам колкото и каквото произвеждам”

 

Категории: летни намаления Търговска камара предупреждения
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus