Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Костадинка Кунева ще е кандидат за евродепутат

26 Февруари 2014 / 16:02:21  GRReporter
1809 прочитания

Костадинка Кунева, която стана трагично известна след като бе залята с киселина през декември 2008 в Атина ще е кандидат за евродепутат от партията на известния гръцки журналист Ставрос Теодоракис. Това съобщи радиожурналистът Стефанос Цицопулос от Солун, който е много близък приятел на Теодоракис.

Кандидатурата на Кунева и останалите избранници на новосъздадената партия предстои да бъдат обявени на специална пресконференция следващия вторник.

Самото създаване на новата политическа формация бе обявено преди няколко часа от Ставрос Теодоракис в електронния сайт protagon.gr . В манифеста със заглавие “Започваме” той обяви името на движението “То потами” (“Реката” - б.а.).

Ставрос Теодоракис информира акционерите и сътрудниците на "Протагон" за създаването на партия "То потами", снимка: protagon.gr 

“Не зная как да започна. Колкото и да се готвих за този момент, чувствам неудобство. Затова нека започна от края. Възможно ли е да съществува политика без партийно минало? Да изляза напред аз, да излезете вие, да излязат много от нас, да се превърнем в една РЕКА, която ще промени Гърция?

Но нека вземем нещата по ред. Идеята не е само моя. Всяка сутрин, всяка вечер, второто изреяение, което чувам от хората, с които се срещам е: “Какво ще правим?”. Много пъти поводът за това е нещо, което съм написал или показал по телевизията. Други пъти пък причината са първите страници на вестниците, решенията на правителството и политическите спорове. Всички са в безизходица. Дори и онези, които са решили за кого ще гласуват, след 2-3 думи, които разменяме започват да се питат: “Имаме ли друго решение?”.

Това е началото на манифеста за създаването на партията, което предизвика бурни реакции в социалните медии. Според Цицопулос, “То потами” ще бъде една “проевропейска прогресивна и реформаторска партия с лява насоченост”.

Заслужава да се отбележи, че Ставрос Теодоракис беше първият журналист, който разговаря с Костадинка Кунева след нападението срещу нея още по времето, когато тя се намираше за лечение в централната атинска болница “Евангелизмос”.

Категории: Политика Костадинка Кунева кандидатура европейски избори Ставрос Теодоракис партия То потами
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus