Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Корабокрушение с нелегални имигранти югозападно от Крит

14 Септември 2014 / 11:09:23  GRReporter
693 прочитания

Нова трагедия в Средиземно море се разигра след потъването на морски съд, превозващ нелегални имигранти на 100 морски мили от Палеохора на остров Крит, на границата с териториалните води на Малта.  В голямата операция, в която участва военната авиация и властите на Италия и Малта, са открити няколко тела, а 9 души са спасени.

Корабокрушенците са били забелязани от товарни кораби, които преминавали през района и са осведомили бреговата охрана, а разследването е поето от военната авиация. Според потърпевшите, на кораба е имало 30 души.

Корабите CPO Japan, плаващ под британски флаг, и CMA CGM Verdi, под либерийски флаг, са прибрали седем от оцелелите, които е трябвало да бъдат закарани за получаване на спешна помощ в Гърция. Само шестима от тях обаче са били взети от хеликоптера Super Puma на военната авиация, защото  едно момиченце е починало скоро след спасяването си..

Хеликоптерът Super Puma е излетял в  00:20 от Родос,спрял е в Суда за зареждане и в 05:37 е натоварил шестимата имигранти, които е закарал на остров Крит, където те са приети в болницата в Ханя в 06:30 сутринта.

По заповед на кмета на Ханя Анастасиос Вамвукас, спасените ще бъдат настанени в старческия дом на града.

Това са четирима мъже, една жена и едно момиченце на 2 години, които са има хипотермия, а най-тежко е състоянието на детето и се очаква да бъде настанено в реанимацията.

В същия район спасителните групи са открили във водата две тела, на възрастен мъж на още едно дете. Според информациите обаче има десетки жертви.

Телата ще бъдат пренесени с товарен кораб в Малта.

Категории: корабокрушение нелегални имигранти Средиземно морежертви
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus