Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Корабен магнат се спаси от отвличане в последния момент

12 Декември 2013 / 20:12:50  GRReporter
1447 прочитания

Гръцката полиция предприе мащабна операция в южните предградия на Атина, за да открие извършителите на неуспешния опит за отвличане на 33-годишния Андреас Мартинос, който успял да избяга в последния момент. Той е син на известния корабен магнат Йоанис Мартинос.

Събитията се случили около 15:30, когато мъжът излизал от паркинга на компанията в предградието Вула. Тогава видял един микробус пред и една кола зад неговата, които се опитвали да му попречат да потегли.

Андреас Мартинос успял да се откопчи от засадата като дал на заден ход и се ударил в колата, която била отзад. Ударът причинил пожар в колата на потенциалните похитители, а той успял да влезе обратно в паркинга. Малко по-късно полицията открила останки от микробуса, който също изгорял.

След нападението в Противопожарната служба получили сигнали за пожар в две коли, една от които била микробус. Колата се намирала в предградието Вула, а микробусът – в съседното предградие Вулиагмени.

Властите предполагат, че нападателите са запалили колите, за да унищожат отпечатъците от пръстите си и друг генетичен материал, който би могъл да се намира в тях. След това избягали с друга кола, която са паркирали предварително в региона в случай, че опитът им да отвлекат корабовладелеца не успее. 

Категории: Криминална хроника опит за отвличане Андреас Мартинос корабен магнат
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus