Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Колко струва хубавият тен в Атина?

01 Май 2010 / 13:05:09  Виктория Миндова
2036 прочитания

Независимо, че слънцето и морето в Гърция са природна даденост, ако искате да се насладите на лятното плацикане през събота и неделя в Атина трябва да си спестявате от закуски през цялата седмица. Кризата не повлия особено на цените за вход на народните плажове, които и тази година ще се движат около 7-25 евро средно. Първи май е  официалното откриване на сезона, който тази година се очаква да е много по-труден, отколкото през други години.

Плаж YaBaNaKi в района на Варкиза например има вход седем евро през седмицата и осем евро през уикенда за възрастни. Децата до шест години не плащат вход, до дванайсет годишна възраст струва 4,50 евро. Ако искате обаче да си вземете чадър и шезлонг трябва да доплатите още поне пет евро на човек през почивните дни. Кафето от барчетата на плажа е около три евро, а тост шунка и кашкавал две евро. YaBaNaKi предлага така наречените cabanas, което всъшност представлява малко бунгало. Гражданите жадни за морски преживявания, могат да го наемат за един или повече дни, като цените варират от 60 до 80 евро на нощувка. Предимството на cabanas  е, че група приятели могат да си поделят разходите за морската колибка и през цялото лято да имат удобството на морска вила в града. Нещата с цените за достъп до морето стават още по-сериозни на плаж Астера. Там малки и големи плащат  15 евро през седмицата и 25 евро през уикенда за вход. В него се включва чадър и шезлонг, но по-добре да си вземете сандвич от вкъщи, защото цените на плажните заведения са луксозни, като хотелите около тях.

И като става въпрос за лукс, не може да не споменем Grand Resort Lagonisi, който е един от най-луксозните хотелски комплекси в област Атики. Единственият начин да усетите вкуса на хубавия живот, който предлага този хотел без да плащате между 500 и 1200 евро за нощувка е чрез закупуването на карта за членство GrendBeach Card.  Тя варира от 300 евро до 790 евро в зависимост дали е за един човек или цяло семейство. Картата дава достъп на притежателя до частния рай за цялото лято и включва както естествената  крайбрежна ивица на хотела, така и до басейните, тенис корта и плажното волейболно поле. През седмицата можете да паркирате безплатно на паркинга на хотела, а през уикенда имате отстъпка 50%. Членството ви дава право на 30% отстъпка от всички водни спортове и 20% намаление в цените на ресторант Посейдон, но само през седмичните дни. Разбира се веднъж стъпили в гранд курорта може да похапнете в  и в Meza Restaurant & Shisha Bar, ако ви го позволява джоба, защото там няма отстъпки. Ако сте млади и необвързани (без семейство и деца) и искате да се насладите на море и лукс, трябва да проверите офертата на GrandBeach Friends Card. Тя важи за двама души и е на цена 400 евро. Определено е за предпочитане пред картата за един човек, която струва 300 евро. Срещу 650 евро двама души могат да се възползват от екстра услуги при всяко тяхно посещение. Това включва „безплатно” сауна, разкрасяващи процедури,  освежителни напитки и снак, гардероб за дрехи и интернет достъп.

Това са само част от многото платени плажове около столицата, където атиняни могат да се насладят на топлото Средиземно море и жаркото слънце. Много от тях разбира се предпочитат свободните плажове извън пределите на града, където може и да липсва луксът, но морето е без пари. Всички решени да придобият шоколадов слънчев загар трябва да са готови за поне час-два път с кола в тежкия трафик към морското крайбрежие.

Категории: Плаж ТенОбщество
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus