Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Колин Фарел във филм на Георгиос Лантимос

04 Февруари 2014 / 19:02:55  GRReporter
3098 прочитания

Колин Фарел и Рейчъл Вайс ще изпълнят главните роли в първия англоезичен филм на нашумелия през последните години гръцки режисьор Георгиос Лантимос. През 2009 неговият филм „Кучешки зъб” получи наградата в селекцията „Особен поглед” на кинофестивала в Кан, а година по-късно бе номиниран и за „Оскар” в категорията „най-добър чуждоезичен филм”.  

Холивудските звезди ще допълнят актьорския екип, който включва също Бен Уишоу, Леа Сейду, Оливия Колман, Ариан Лабед и Ангелики Папуля. Последните две актриси участваха в получилия наградата за най-добър сценарий на кинофестивала във Венеция филм на Лантимос „Алпи”.

Новият филм ще е със заглавие „The Lobster”. Сценарият е дело на Лантимос и дългогодишния му сътрудник Евтимис Филипу. Лентата ще разкаже една необичайна любовна история, която се развива в едно дистопично бъдеще, където намирането на партньор е въпрос на живот и смърт.

„Благодарен съм, че имам възможността да работя с толкова големи актьори. Приносът им във филма ще обогати и разшири света, които се опитваме да създадем и разкрием. Групата от стари и нови сътрудници ми вдъхва увереност и въодушевление да започна да правя филма”, казва Лантимос пред списание Variety.

Награденият със „Златен глобус” за филма „В Брюж” Колин Фарел участва в излезлия наскоро на екраните филм „Спасяването на г-н Банкс” и е звездата в очакваната лента на Акива Голдсман „Зимна приказка”.

Рейчъл Вайс също е носителка на „Златен глобус” за най-добра поддържаща женска роля във филма „Вечният градинар” (2005).

Снимките на новия филм на Лантимос се очаква да започнат на 24 март в Ирландия. Проектът се финансира от киноцентровете на Гърция, Франция, Великобритания, Ирландия, Холандия и Европейския съюз.  

Категории: Кино Колин Фарел Георгиос Лантимос Рейчъл Вайс The Lobster
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus