Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

“Алпите” на Георгиос Лантимос с наградата за най-добър сценарий на фестивала във Венеция

11 Септември 2011 / 09:09:02  GRReporter
2427 прочитания

    Филмът “Алпите” на гръцкия режисьор Георгиос Лантимос спечели наградата “Osella” за най-добър сценарий на филмовия фестивал във Венеция. Сценарият носи подписите на самия режисьор и на Евтимис Филипу. Това е четвъртият авторски филм на Лантимос, който преди година триумфира из световните фестивали с друга своя лента “Кучи зъб”. И там сценарият беше съвместно дело с Евтимиос Филипу. В словото си след връчването на наградата режисьорът не си спести критиките към условията, в които е принудено да се развива гръцкото кино.
    Големият победител на 68-то издание на венецианската Мостра е филмът “Фауст” на Александър Сокуров, който спечели Златния лъв. Наградата за режисура спечели Шанг Джун Кай за лентата “Ren Shan Ren Hai”. Майкъл Фасбедер бе отличен с наградата за най-добра мъжка роля за участието си във филма на Стив Маккуин “Shame”, а Дини Гип - с наградата за най-добра женска роля за участието си във филма на Ан Хуй “Tao Jie”. Председател на художественото жури бе Дарен Ароновски.
    “Алпите” на Георгиос Лантимос ще се появи по екраните в Гърция на 27 октомври.

Категории: Георгиос Лантимос Алпите сценарий награда филмов фестивалВенецияКино
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus