Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Колет-бомба в дома на съдия

02 Септември 2013 / 08:09:07  GRReporter
920 прочитания

Колет-бомба избухна снощи в 20,45 часа в дома на съдия в централния атински квартал Холаргос. Взривният механизъм е бил сложен в папка за документи с 8 батерии от 1.5 волта. Според телевизия Скай устройството прилича на това, което преди около месец и половина бе изпратено в съдебната сграда на улица Евелпидон.
    Според полицията съдията, до който е адресиран пакета-бомба е участвал в делото срещу терористичната организация “Конспирация на огнените ядра”. Пратката я донесла в къщата му една съседка, която събирала пощата му в последните седмици, тъй като той отсъствал. Когато поел пакета, съдията се усъмнил и го хвърлил на пода, където той се възпламенил.
    За подател на пратката била изписана неправителствената организация “Лекари без граница”. Не е ясно все още от кой пощенски клон е бил изпратен. Разследването се води от службата за борба с тероризма.
    Очаквайте подробности.

Категории: колет бомба Лекари без граница съдия Конспирация на огнените ядра терористи взрив
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus