Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Клетва на гръцкия президент днес

12 Март 2010 / 11:03:35  GRReporter
1712 прочитания

Каролос Папуляс се закле днес на обед за втори пореден път за президент на Република Гърция. Г-н Папуляс положи клетва по време на церемония проведена от архиепископ Йеронимос пред депутатите от парламента.

В 11:15 президентът Папуляс първоначално пристигна в сградата на Президентската резиденция, откъдето с официално шествие замина в 12:45 към парламента, за да положи клетва пред депутатите и пред архиепископа. Министър-председателят Георгиос Папандреу и председателят на парламента Филипос Пецалникос приветстваха г-н Папуляс при пристигането му пред сградата на Народното събрание.

Церемонията по поемането на длъжността президент на Република Гърция проследи и семейството на г-н Папуляс от ложата на официалните лица. Клетвата на президента приключи с подписването на протокола, а после президентът положи венец пред паметника на Незнайния войн, който се намира пред парламента.

На 3 февруари бе избран за втори път за президент на Гърция с вота на ПАСОК, на Нова демокрация и на ЛАОС. Каролос Папуляс е изпълнявал длъжността министър на външните работи в правителствата на Андреас Пападреу.

 

 

Категории: АктуалноПолитика клетва президент
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus