Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Kамарата на гръцките индустриалци излиза с 10 предложения за справяне с безработицата

27 Октомври 2009 / 19:10:35  GRReporter
1481 прочитания

Виктория Миндова

Kамарата на гръцките индустриалци разпространи “Десет спешни мерки за преодвратяване на разрастването на безработицата”. Те бяха официално предадени на министъра на заетостта Андреас Ловердос от председателя на Kамарата на Димитрис Даскалополус.  Днес Андреас Ловердос посети за първи път офисите на Камарата, но тези срещи ще станат редовни и на тях ще се обсъждат въпроси, свързани със заетостта, социалното осигуряване и безработицата.

            Гръцките индустриалци предлагат незабавно отпускане на държавни субсидии за най–слабите обществени слоеве, както и увеличаване на социалната помощ за безработни с 25% . Те искат да се намали данъчното бреме на предприатията, за да се покрият социалните осигуровки на служителите (в случаите, когато това е необходимо) или при откриването на нови работни места до края на 2010 година.

Камарата на индустиалците в Гърция настоява за финансиране на дружества, които предлагат обучение и допълнителна квалификация на служителите си в периода 2009 – 2010 година, както и канализиране на процесите за отдаване на крадити на фирми и предприатия, които целят да запазят или увеличат работните места. 

След срещата Андреас Ловердос отказа да отговори на каквито и да е журналистически въпроси. Основните теми, които министъра постави са сивата икономика, възрастовата граница за пенсиониране и нарастващата безработица. Димитрис Даскалополус изказа задоволство от работната среща и заяви, че е съюзът е готов да сътрудничи на павителството по  пътя на подобряване на икономическата ситуация и добави: “ Вярваме, че заедно с общи усилия можем наистина да допринесем за намаляването на обществените разходи и подобряването на обсужването и грижата за обикновенния гражданин.”

 

Категории: индустриалци безработица предложенияИкономика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus