Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Какво се случва с Greek lover?

15 Август 2010 / 10:08:14  Емануела Карастоянова
5115 прочитания

 Лятото освен време за почивка е време за… любов. За връзки или флиртове, кой както го разбира.  В Гърция „сезонът на флиртовете” трае дълго. Нали и лятото тук е почти вечно… А славата на гръцките мъже като добри любовници е стигнала почти до всички кътчета на света. Не са малко тези, които живеят  със спомените от 70-те години, когато на гръцките острови идваха окъпани в светлина кораби с туристи от цял свят. Същински рай на земята за жадните за любовни премеждия… А самите гърци? Посрещат с блясък в окото туристките с изпечените си и снажни тела, тъмния поглед  и смелия, почти агресивен начин на сваляне. Южен темперамент и топли нощи, за които всяка една северна жена  копнее.

Славата на гръцките мъже тръгна от островите  и летните любови, а ехото й се чу надалече. И с право. Типичният Greek lover е стопил ледовете на не едно женско сърце. 

Последните изследвания обаче обръщат надолу с главата изгражданата с години идея за Greek lover.  Трагичните резултати показват, че от славното минало на гръцките мъже не е останала и следа. В момента те, следвани от руските  принадлежат към едни от най-лошите и „блудкави” любовници на света. Най-предпочитаните за сметка на това са испанците, италианците и французите. А бразилците пък буквално „слагат очила” на всички. 

На въпроса какво всъщност се случва с гръцките мъже сексолозите имат един отговор. Той може да „приземи” всеки. А това е, че гърците никога не са принадлежали към категорията най-добри любовници и славата им е била създадена изкуствено от… (дръжте се здраво!) туристическите агенции, за да бъдат привличани туристките. Добър начин ако някой се замисли.

Какво се случва тогава с митовете, че гръцките мъже са свръхсексуални? И те се спукват като балон…сексолозите смятат, че всъщност няма мерки, с които бихме могли да измерим сексуалността. В най-крайния си вид тя е въпрос на просвещение и обучение. Често в нея се намесва и представата ни за естетика. И още нещо - като цяло гъркът е незрял и не е освободен, поради факта, че не спазва правила в интимния си живот. 

Някои виждат в икономическата криза шанс емоционалните и екстровертни гръцки мъже да се откажат от вечерите прекарани извън домашното огнище и да се концентрират повече върху жените си. Тази новина със сигурност би зарадвала гръцките жени, но дали наистина това ще е ефектът на икономическата криза? Защото от друга страна психолози и социолози твърдят, че мъжете са прекалено подтиснати и комуникацията между двойките е на път да погине...

Светлината в тунела са младите, които според учените все още не са загубили магията на любовта. Нещо повече, търсят я отчаяно.

За това какво значи да имаш връзка в днешно време говорихме с Ана, 21 годишна студентка по информатика в Атина. Момичето смята, че днес е лесно да имаш връзка, дори и за по-голям период от време. Като голям период от време тя определя период над 6 месеца. Нейният познат Христос е на 26 години и прави магистратура по информатика. Христос казва, че нещата не са трагични, но не е много лесно да имаш дълга връзка. „Да ви кажа ли защо?”- пита момчето с ентусиазъм. „Защото е трудно за младите да бъдат независими до 30 годишна възраст. Нямат финансовите възможности да направят това”-обяснява младото момче. Ана не чака дълго и отговаря, че в една връзка материалното положение не играе първостепенна роля…„По-късно се увеличават задълженията и нещата се променят”-опонира Христос. Когато го питам  какво му харесва в гъркините той ми отговаря по интригуващ начин: „Това, което ми харесва е това, което не ми харесва. Страстта. Това е нож с две остриета. Много е хубаво, когато жената е страстна, но тази страст в моменти на несъгласие и спорове между двамата престава да бъде страст и става истерия”. Ана е съгласна и  добавя: „Гъркините са много темпераментни”. „Това е хубаво”- намесва се с лека усмивка  Христос.

 Дойде ред да питам и Ана какво й харесва в гърците: „Не мисля, че те имат някаква особена черта, която липсва при мъжете от другите народи… Но мисля, че са доста по-топли от другите. Бих могла да кажа, че много повече показват чувствата си. И във връзките са така”. Какво не й харесва? „Това, че са залепени за майките си. В степен, до която връзката им вече не е толкова здравословна. Когато един мъж е над 25- годишна възраст и продължава да има много тясна връзка с майка си, не е добре за приятелката му. Тогава се ражда антагонизъм”- разсъждава момичето. „Мъжете по принцип казват, че не са зависими от майките си, но всъщност са. При по-младото поколение това до известна степен се променя, но случаите на нездравата зависимост са все още много”. Христос е напълно съгласен с това, което казва неговата позната.

Дали гъркът е човек на летните връзки и флиртове? Ана твърди, че да. „Интересуват го мимолетните неща тип „искам да намеря една приятелка за да прекарам добре почивката си, а после кой откъдето е.” Христос е съгласен и тук: „Така е. И ако връзката издържи- добре, ако не-карай да върви”. Ана твърди също, че жените в Гърция мислят в по-дългосрочен план, отколкото мъжете. „Когато една жена се запознае с един мъж гледа и някои други неща. А мъжете не винаги. Но мисля, че жените като цяло са така, не само гъркините”- разсъждава момичето. Този път обаче Христос не е съгласен. „Не съм съгласен. Жените също гледат на нещата мимолетно. Тип: Ваканция! Нека да прекараме добре ваканцията! А оттам насетне каквото стане.”

Що се отнася до външния вид и двамата смятат, че гъркините и гърците са красиви. (Класацията за най-красиви жени на света за Христос все пак водят бразилките!).

А що се отнася до комуникацията двамата твърдят, че поне докато са влюбени  двойките в Гърция си комуникират добре. Омръзнат ли си обаче се отдалечават…

 

Категории: greek lover лято Гърция почивка любов връзка флирт статистика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus