Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Как гласуваха гърците в чужбина

30 Май 2014 / 12:05:17  GRReporter
1704 прочитания

Много неща се изписаха как и колко са гласували българите в чужбина. Нека сега да видим колко и как са гласували гърците в чужбина.
    Според данните на Министерството на вътрешните работи, на изборите за Европейски парламент, проведени на 25 май от 14 939 гърци, регистрирани като постоянно пребиваващи в страни от Европейския съюз, са гласували 10 095 души. Те са подали 174 невалидни и 56 бели бюлетини. За сравнение, на предишните избори през 2009 са гласували 35 000 гърци,които живеят извън пределите на Гърция, но в пределите на Европейския съюз.
    Останалите валидни бюлетини подреждат партиите така: на първо място с най-много гласове е Нова демокрация, на второ СИРИЗА, на трето е Комунистическата партия на Гърция, на четвърто социалистите от ПАСОК, които участваха на изборите като формацията Елия. Следват партията на Ставрос Теодоракис и Златна зора.
    За провеждането на изборите са били отворени 51 изборни секции в чужбина в 22 страни, сред които Кипър, България, Обединеното Кралство, Германия.

 

Категории: гърци в чужбина избори за европарламент избирателни секции бюлетини Нова демокрация СИРИЗА
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus