Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Извънредно положение в Пиргос и Древна Олимпия

05 Февруари 2012 / 13:02:41  GRReporter
1484 прочитания

Областната управа на Западна Гърция обяви извънредно положение в градовете Пиргос и Древна Олимпия, поради обилните дъждове, които се изсипаха в района на областта Илия на полуостров Пелопонес. В момента тече мащабна спасителна операция с участието на хеликоптери “Супер пума” и на полицията за спасяването на десетки хора, чийто домове са наводнени. На много места проливните дъждове предизвикаха свлачища.
    Около 12,30 на обяд започна евакуирането на болницата в Пиргос, наводни се и сградата на местната Дирекция на полицията в града. 80-годишна жена бе намерена удавена в наводнения си дом в село Литари. Един възрастен мъж бе спасен от хеликоптер “Супер пума”, 15 души и две семейства също бяха спасени с помощта на хеликоптерите в село Далфи, близо до придошлите реки Енипеа и Алфио.
    Противопожарните отряди са получили над двеста сигнали за наводнени къщи.  
  

Категории: наводнения извънредно положение спасителни операции Пелопонес хеликоптери Супер пума
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus