Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Изтеглят над две хиляди коли с фабрични дефекти от гръцкия пазар

02 Април 2010 / 18:04:36  GRReporter
2741 прочитания

Изтеглят от гръцкия пазар 1141 леки коли CHEVROLET Captiva  произведени в периода от трети март 2006 година до края на 2007, както и 155 коли CHEVROLET Cruze с производство от 25 септември 2009 година до 2 март 2010. Други 554 леки коли OPEL Antara произведени с през периода 2007-2008 година също са представили фабричен дефект и трябва да бъдат изтеглени за ремонт и при нужда замяна, съобщиха от отдел „Потребление” към Министерството на икономиката, развитието и търговския флот.

При проведена проверка от Националната техническа контролна служба на CHEVROLET Cruze е установен проблем във връзката между каучуково маркуче и желязната тръба, чрез които се предава гориво при CHEVROLET Cruze с двигател 1.8L DOHC. При определени условия с този производствен дефект има опасност от появата на теч на гориво и дори възпламеняване на автомобила. До момента няма докладвани случаи с произшествие свързани с конкретния проблем. Дружеството-вносител Шевелас АД са уведомили с лични писма всички собственици на съответния модел кола да се явят в някои от сервизните центрове на оторизираните представители на марката, за смяна на дефектната част.

Проблемът при вторият модел на CHEVROLET - Captiva  - е прикачването на междинния вал на волана, което при определени условия може да  доведе до загуба на контрол върху движението на автомобила. Подобен проблем е установена и при  моделът на OPEL Antara, при който техническата неизправност е също в прикачването и движението на волана. Дружеството-вносител на  автомобилите OPEL на GM Hellas АД също прикани собствениците на модела Antara да се свържат с централния офис за повече информация.

От Министерството на икономиката и развитието съобщиха също така, че са иззети над две хиляди запалки, внос от Кипай, които не отговарят на европейските стандарти за безопасност и нямат механизъм за защита от деца.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus