Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Изпратиха плик с бомба до атинската борса

02 Октомври 2014 / 13:10:39  GRReporter
906 прочитания

Плик с поставен в него взривен механизъм бе открит в пощенския отдел на Атинската фондова борса. При огледа на получената кореспонденция служителите преценили, че пликът изглежда съмнително и сигнализирали полицията.

По-късно от полицията съобщиха, че пликът е бил с размер А4 и е бил изпратен от остров Корфу. Във вътрешността му е бил поставен брой на списание „Икономически преглед”. Като подател е била посочена несъществуваща издателска къща.

Експлозивът бе обезвреден от пиротехници на гръцката полиция. Останките бяха пренесени в криминалната лаборатория, където ще бъдат изследвани. Разследването по случая се провежда от Службата за борба с тероризма.

Според първоначалните данни, експлозивът се е състоял от батерия, щипка, лампичка и малко количество барут. Механизмът не е имал детонатор и все още не е ясно дали е съществувала вероятност да избухне.

Полицейски източници твърдят, че пликът е съществено по-различен от пакетите с бомби, които са изпращали досега терористични групировки.

Категории: Криминална хроника плик с бомба Атинска фондова борса пиротехници Служба за борба с тероризма
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus