Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Изместват по-рано операцията на Мицотакис

04 Януари 2013 / 13:01:10  GRReporter
952 прочитания

Бившият премиер на Гърция и един от най-влиятелните политици от близкото минало в страната Константинос Мицотакис е в болница след фрактура на тазобедренатa става.

Операцията на 94-годишния политик бе първоначално назначена за понеделник седми януари, предаде Вима в средата на тази седмица. Лекарският състав, който следи състоянието на Мицотакис явно е променил мнението си и операцията е преместена с два дни по-рано и ще се извърши в събота на пети януари, предава Етнос. Официалната информация сочи, че състоянието му е стабилно. Въпреки това, подобна травма в напреднала възраст е причина за сериозно опасения за процеса на възстановяване.

Мицотакис е паднал в дома си в Ханя, остров Крит. Бил е превозен със самолет по спешност в клиничния център Игиа в Атина в сряда вечерта. Операцията не е можело да се изпълни с приемането му в болница, защото лекарите са изчаквали да премине ефекта на медикаменти за разреждане на кръвта, които почетният председател на Нова Демокрация приема редовно.

Съпругата на Константинос Мицотакис, Марика Мицотаки почина през месец май миналата година. През 2013 двойката щеше да празнува 60-тата годишнина от сватбата си. Константинос и Марика имат четири деца, като две от тях са силно изявени политически.

Дъщеря им Дора Бакояни беше кмет на Атина, външен министър в правителството на Костас Караманлис и в момента оглавява извънпарламентарната партия Демократичен алианс. Синът им Кириакос Мицотакис е депутат от Нова Демокрация и участва активно в социалния и политически живот на страната.

Категории: Политика Мицотакис операция Игиа
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus