Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Изгониха Дора Бакояни от Нова Демокрация!

06 Май 2010 / 18:05:28  GRReporter
2323 прочитания

Една от емблематичните личности на дясната гръцка партия Нова Демокрация, бившият външен министър, дъщеря на почетния председател на партията Константинос Мицотакис и съпруга на убития от терористичната организация “17 ноември” Павлос Бакоянис вече не е член на партията. По предложение на председателя на Нова Демокрация Андонис Самарас парламентарната група на партита я изключи от редиците си, а съшо и от партията. Причината - решението на Бакояни да не се подчини на официалната линия на партията и да подкрепи строгите финансови мерки на гръцкото правителство, одобрени от Международния валутен фонд и Европейската комисия.

В драматичен вот гръцкият парламент одобри мерките за финансова стабилизация на правителството, от общо 296 присъствали депутати 172 гласуваха за, 121 против и трима се въздържаха. тримата въздържали се са от парламентарната група на ПАСОК и с решение на председателя на парламента Филипос Пецалникос бяха отстранени от нея.

Категории: Дора Бакояни Нова демокрация изключване Политика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus