Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Издирват беглец от затвора в Трикала за кървав обир до Коринт

01 Април 2013 / 09:04:16  GRReporter
1170 прочитания

Един от бегълците от затвора в Трикала е бил сред участниците в обира и последвалата престрелка в Истмия до Коринт, по време на която беше застреляна една 25-годишна жена.

До момента неговите съучастници все още остават неизвестни.

Става дума за 36-годишния албански гражданин Марко Колас, който в миналото е бил заловен след тежка престрелка в атинския квартал Виронас. Тогава отново е имало невинна жертва, но човекът бил убит от полицейски патрон.

Около 21:00 в петък вечерта трима души нахлули в таверна до Палеокундура по стария път Атина – Тива. Те обезвредили собственика, неговата съпруга и един техен приятел под заплахата на пистолети и автомати Калашников.

След това взели парите на собственика на таверната и касовия апарат и се опитали да заключат трите жертви в тоалетната. Но собственикът осуетил намеренията им, като се престорил, че губи съзнание. Тогава тримата нападатели си отишли с неговия джип. Властите веднага организираха акция за тяхното залавяне.

Малко след 23:20 полицаите са забелязали джипа да се движи по магистралата Атина – Коринт малко след Кинета. Нападателите завили към Истмия в посока Епидаврос. Последвало преследване и престрелка между тях и силите за сигурност.

В същия момент 25-годишната жена пътувала в обратната посока. Единият от патроните рикоширал, пронизал бронята на нейния автомобил и седалката и ранил сериозно жената.

Според източници тя пътувала към дома си в Коринт на връщане от хотел, в който работела. В момента на раняването си говорела по мобилния телефон със своя приятел, който се обадил на Бърза помощ. След това жената все пак успяла да се обади на началничката си в счетоводството на хотела, на която казала, че е била застреляна.

Жената била откарана в болницата в Коринт и въпреки усилията на лекарите да спасят живота й, издъхнала малко след полунощ.

С официално съобщение полицията обяви, че “патронът, който е предизвикал раняването и последвалата смърт на 25-годишната жена е бил изстрелян от автомат Калашников на нападателите”. Освен това техните изстрели са предизвикали сериозни щети на осем патрулни коли.

Полицията разкри самоличността на Колас по един от отпечатъците, които той и съучастниците му са оставили в таверната, която са обрали. Откраднатият джип бе намерен в нива до село Соломос в района на Коринт. Той бе откаран, за да бъде изследван в лабораториите на полицията. Акцията за залавянето на тежко въоръжените престъпници продължава.

Категории: Криминална хроника затвор в Трикала бегълци кървав обир убийство Коринт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus