Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Избягвайте луна-парковете в Гърция

01 Май 2014 / 12:05:18  GRReporter
1218 прочитания

Луна-паркове и циркове без никакви предписания за сигурност и с фалшиви документи са били създадени и са посещавали различни региони на Гърция от група, разбита от полицията. През последните 2 години са създадени 26 пътуващи циркове и луна-паркове, използвайки за някои от тях подправени документи, отнасящи се до сигурното функциониране на съоръженията.

В случая са замесени общо 5 човека, 3 гърци и 2 чужденци, срещу които са повдигнати обвинения от криминален характер за подправяне, издаване на фалшиви сертификати, измама и други закононарушения. От полицейското разследване става ясно, че 57-годишният лидер на групата създава с помощта на 3 свои сътрудници виртуални фирми, с обект на дейност пътуващи циркове и увеселителни паркове в различни части на страната.

От събитията, организирани от 57-годишният мъж, е получил приходи, за които не е заплатил съответните данъци.

Както водачът, така и останалите 4 съучастници место да назначат квалифициран персонал, който да гарантира за сигурността на луна-парковете, са подправяли подписите и печатите на инженери и електротехници.

След това са внасяли подправените документи в общините, сдобивайки се с разрешения за работа и настаняване на лунапарковете.

Успоредно с това извършителите са фалшифицирали печат на област Солун, с който са заверявани подписи на уверения, отнасящи се до установяването и функционирането на тези съоръжения.

Разследването доказва, че от април 2012 до днес са разположени 26 пътуващи циркове и луна-паркове в различни общини.

Смята се, че от незаконната дейност на фалшивите фирми, освен опасността, произтичаща от използването на подправени документи за сигурната работа на развлекателните паркове, гръцката държава е претърпяла щети в размер на  888 761,68 евро от невнесени данъци.

Делото е предадено в прокуратурата в Солун.

 

Категории: луна-парк цирк фалшиви документи подправени печати
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus