Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live И говорителят на Златна зора влезе в затвора

10 Юли 2014 / 15:07:05  GRReporter
711 прочитания

    Апелативният съд в Атина реши да вкара в затвора говорителят на Златна зора и депутат в парламента Илияс Касидиарис. В затвора вече месеци наред се намират и други депутати от гръцката неонацистка партия, както и нейният председател Никос Михалолякос. През октомври миналата година съдът реши да остави на свобода под гаранция Касидиарис по основното обвинение срещу него и колегите му - за участие и ръководене на престъпна организация. По късно обаче срещу него бе отправено допълнително обвинение - за незаконно складиране на оръжие с цел снабдяване на престъпна организация. Именно по това обвинение днес следователят и прокурорът решиха, че имат достатъчно доказателства, за да го оставят в затвора.

 

    В решението на прокурора и следователя Касидиарис се характеризира като опасен да извършва нови престъпни действия, поради невъздържания си избухлив характер. Дава се пример с юмрука, който удари в лицето на депутатката-комунистка Лиана Канели в сутрешния блок на телевизия Антена, както и заплахата му към полицай на остров Крит, че “Ще има мъртви!”.

Изслушването му в Апелативния съд премина при драконовски мерки за сигурност, тъй като пред сградата се бяха събрали  стотина привърженици на Златна зора, които скандираха: “Глупаци, доносници, престъпници”.

Категории: Илияс Касидиарис Златна зора затвор Апелативен съд гръцки неонацисти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus