Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцкият Агринио става европейски център на тютюнопроизводството

29 Август 2013 / 15:08:27  GRReporter
1324 прочитания

Световният цигарен колос Philip Morris увеличава бизнеса си в Гърция с 20 на сто и прави гръцкия град Агринио свой европейски център. Това съобщи Никос Теофилопулос, изпълнителен директор на компанията Папастратос, дъщерна на Philip Morris, който днес се срещна с премиера Андонис Самарас.
    Тютюневата промишленост има големи традиции в Гърция, страната е известна с продуктите си от източните сортове тютюн, а инвестициите на американския гигант в Гърция вече надхвърлиха 600 милиона евро. Специалистите вече отчитат скок в производството на тютюн, очакват разкриване на нови работни места, положителен тласък върху международните превози и увеличаване на износа на цигари.
    В следващите месеци Philip Morris ще погълне над 50 на сто от тютюневата индустрия в Гърция, а в Агринио ще бъде изграден складът на компанията за цяла Европа. Всяка година Гърция ще осигурява 15 000 тона тютюн за производството на гиганта в цяла Европа. С контейнери тютюнът ще се превозва с тирове през Италия или по море от пристанището в Пирея. Смята се, че всяка година от Агринио ще тръгват 2 500 контейнери.
    Градът има дълга история в бизнеса с тютюн и цигари, а тютюневите складове имат архитектурна, историческа и културна стойност. Промишлеността достига разцвет в началото на 20-ти век благодарение на качеството на отглеждания там тютюн, отличното познаване на цигарената технология от страна на местните преработватели и не на последно място на изключителния търговски нюх на братята Папастратос. 

Категории: Агринио Philip Morris тютюнопроизводство цигарена промишленост европейски център контейнери
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus