Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцката полиция помогна на ФБР да залови двама похитители на деца

18 Ноември 2010 / 13:11:39  GRReporter
2891 прочитания

Двама братя, обявени за издирване от 2008 година за отвличането на собствените си деца бяха заловени в Холандия. Децата-жертви бяха открити благодарение на съвместната операция на ФБР, гръцките и холандските полицейски служби.
Джон и Джордж Сайла бяха заловени в Хага в началото на ноември. Националната заповед за ареста на двамата братя е била издадена от щата Лос Анджелес през юли 2008, а федералната – месец по-късно, след като са били обвинени в бягство, за да избегнат съдебния процес срещу тях. В медийни интервюта майките на децата многократно призоваваха за завръщането на децата си като смятаха, че бащите им може да са ги отвели в своята родина Сирия.
В резултат на последвалите разследвания на национално и международно ниво агентите от ФБР и детективите от полицията в Лос Анджелес започват да ги търсят в чужбина. Преди няколко месеца следите ги отвеждат до Атина. Гръцката полиция провежда обстойно разследване, което пък сочи Холандия.
Благодарение на сътрудничеството между полицейските служби на Гърция и Холандия бяха открити бегълците, както и трите им деца Грег, Александер и Зейвен, които днес са на 12, 14 и 11 години. Тогава компетентните органи в Лос Анджелес издадоха временна заповед за арест, която позволи на холандската полиция да залови двамата братя Сайла.
В съобщението си ФБР изразява благодарността си към полициите на двете европейски страни. Първоначално децата бяха поети от холандската служба за защита на децата. Очаква се майките, придружени от агенти на ФБР да отпътуват до Хага и да се срещнат отново с децата си, които не са виждали от две години и половина.

Категории: полиция ФБР отвлезени деца Джон Сайла Джордж Сайла Криминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus