Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцката брегова охрана застреля турски трафикант на имигранти

15 Април 2014 / 17:04:17  GRReporter
835 прочитания

Трафикант на имигранти бе убит от членове на гръцката брегова охрана в ранните сутрешни часове близо до остров Кос. Жертвата е 29-годишен  турски гражданин. Той управлявал моторна лодка, за която се предполага, че е пренасяла нелегални имигранти към плажната ивица Псалиди на остров Кос.

Малко преди да започне преследването трафикантът оставил на въпросния бряг седем имигранти. Патрулен кораб на гръцката брегова охрана забелязал лодката на трафиканта и членове на екипажа го призовали да спре за проверка както по радиостанцията, така и чрез звукови сигнали.

Според гръцката информационна агенция АМНА той не се подчинил, а засилил скоростта на моторницата си и я отъркал поне четири пъти в патрулния кораб. Членове на екипажа изстреляли няколко предупредителни изстрели към мотора на лодката с цел да я обездвижат, но някои от патроните улучили трафиканта.

След инцидента трупът на трафиканта бил транспортиран в болницата в Кос, където му е била извършена аутопсия от съдебен лекар.

Пристанищните власти в Кос започнаха административно разследване. За случая е сезиран и прокурорът на Военния морски съд в Пирея.

Категории: Криминална хроника трафикант имигранти брегова охрана Кос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus