Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Гръцката брегова охрана спасява бедстващ кораб с бежанци

02 Януари 2014 / 10:01:46  GRReporter
960 прочитания

Гръцката брегова охрана извършва мащабна акция за спасяването на бедстващ кораб, на който по първоначални данни се намират 83-ма бежанци. Бежанците се намират в платноходна яхта и рано тази сутрин са подали сигнал SOS. Плавателният съд се намира на около 5,6 морски мили югозападно от град Астипалия.
    В операцията участват четири кораба на бреговата охрана, една фрегата на военния флот и два товарни кораба, които се намират наблизо. Говорителят на гръцката Брегова охрана Никос Лангадианос заяви пред телевизия Скай, че атмосферните условия в района на инцидента са трудни, вятърът е между 5 и 6 бофора, очаква се да падне и градушка. Той поясни, че животът на нелегалните имигранти не е в опасност, в момента се извършва прекачването им на един от корабите на бреговата охрана, дава им се храна. В следващите часове ще бъдат отведени на сушата, в град Астипалия.

Става дума за 15 деца, 20 жени и 50 мъже, общо 85 бежанци, а не 83 както беше съобщено в началото. Националността им все още не е съобщена публично.
    Очаквайте подробности.

 

Категории: брегова охрана бедстващ кораб с бежанци Астипалия сигнал SOS
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus