Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцката брегова охрана конфискува над един тон хероин

13 Юни 2014 / 13:06:10  GRReporter
1058 прочитания

Гръцката брегова охрана откри и конфискува над един тон хероин. Наркотикът бе намерен по време на мащабна акция за разбиването на мрежа за трафик с дрога в различни региони на област Атика, която бе проведена съвместно от гръцката полиция и американската служба за борба с наркотиците DEA.

Акцията започнала късно снощи с участието на членове на бреговата охрана. Те открили и конфискували общо 1 133,420 килограма хероин и арестували членове на мрежата за трафик на големи количества наркотици.

По време на предварителното разследване властите установили, че големи количества хероин се пренасят към склад в района на атинското предградие Коропи. Там наркотикът бил опакован в чували за мраморен прах и след това пренасян с камиони както до други региони в Гърция, така и до други европейски държави.

По време на проверка в склада и в къщи, които се намират в северните атински предградия били арестувани 11 души. Петима от тях са чужденци и шестима са гърци, като един от тях е непълнолетен, едва 15-годишен.

Откритият хероин бил опакован в 443 найлонови торбички. Властите намерили също и кокаин с тегло 5,1 грама.

По време на акцията са били конфискувани също шест луксозни леки автомобили, с които се е извършвало транспортирането на наркотиците, един пистолет и един пълнител с девет патрона, парична сума в размер на 6 235 евро и други по-малки предмети.

Процедурата по експресното съдебно производство срещу заловените, както и предварителното разследване по случая се води от Централната управа на бреговата охрана в Пирея. Задържаните ще се явят за разпит пред районния прокурор на морския град, а разследването продължава.

Според непотвърдена информация в случая са замесени гръцки корабовладелец, бившата му съпруга и 15-годишният му син. Арестуваният посочил, че е собственик на четири танкера в Дубай.

Същите сведения сочат, че след като открили около 500 килограма хероин в склада в Коропи, властите разпитали първите задържани по случая, които ги отвели в къщата на корабовладелеца в скъпото предградие Филотеи. Там те открили други 500 килограма от същия наркотик.

Според неофициалните данни петимата чужденци са турски граждани.

Категории: Криминална хроника хероин акция брегова охрана американска служба за борба с трафика на наркотици
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus