Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция все пак ще участва в Евровизия

15 Януари 2013 / 17:01:00  GRReporter
1518 прочитания

Гърция все пак ще участва в музикалния фестивал Евровизия, за радост на феновете и ужас на противниците му, които го определят като „панаирджийница”. Управителният съвет на държавната телевизия ЕРТ реши да даде край на неяснотата около участието на страната в особено популярния музикален конкурс, въпреки че издаденото официално съобщение не звучи особено категорично. В него се посочва, че решението е взето „като начало, предвид високия рейтинг на конкурса и с предпоставката, че ЕРТ няма да поеме икономическия товар за участието. Тъкмо обратното, целта е да имаме и печалби”.

За да се случи това, от ЕРТ би следвало да са намерили спонсор на гръцкото участие. Както бе посочил в предишни свои изявления отговорният за развлекателните програми Джони Калимерис, правителственият говорител Симос Кедикоглу е наредил участието на Гърция в конкурса да не струва на държавната телевизия нито едно евро. А разходите не са малко: Създаване и запис на песните на кандидатите, производство на музикални дискове, разходи за реклама, заплати за сътрудници за художествената част на участието, транспортни разходи и осигуряване на престоя на гръцката делегация в град Малмьо. В съобщението обаче не се посочва коя компания е поела покриването на разходите.

Според вестник „Еспресо” големият спонсор на участието ще бъде музикалната телевизия MAD. В статията се посочва, че подобно сътрудничество не е прецедент, понеже и руската държавна телевизия също се е „съюзила” с частна телевизия, когато бе домакин на конкурса през 2009.

До момента не е ясен и начинът на участие в конкурса. Въпреки това вече започнаха слуховете за вероятния представител на Гърция в Евровизия. „Ако ме извикат няма да откажа да изпратя една песен, която ще избера сам. Това е един панаир, който трябва да се провежда”, заяви за телевизия Star изпълнителят на песни на традиционния стил „ребетико” Агатонас Иаковидис и слухът, че Гърция ще участва в конкурса с такава песен плъзна мигновено.

Според други източници най-вероятните засега кандидатки са певиците Ангелики Илиади и Томаи Аперги. Елени Фурейра, Михалис Хадзиянис и Миронас Стратис допълват неофициалния списък на кандидатите да представят Гърция в Малмьо.

Хора, които се намират до „кунхята” на събитията твърдят, че тази седмица ще се проведе първото отсяване на кандидатите, които ще стигнат до финала на конкурса за определянето на гръцкия представител. Те твърдят, че тази година ще има много изненади и във връзка с музикалния стил на песента, след като на финала се очакват различни мелодии – от чисто гръцко звучене до джаз.

Категории: Медийни вести Евровизия ЕРТ музикален конкурс
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus