Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция обяви състава си за Мундиал 2014

19 Май 2014 / 17:05:36  GRReporter
1527 прочитания

Селекционерът на гръцкия национален отбор по футбол Фернандо Сантош съобщи състава на представителния тим, който ще участва в крайната фаза на Световното първенство по (12.06-13.07).

Гърция участва в Група С на първенството, където ще мери сили с Колумбия, Кот д'Ивоар и Япония.

Съставът на гръцката делегация:

Вратари: Орестис Карнезис (Гранада), Панайотис Гликос (ПАОК), Стефанос Капино (Панатинайкос)

Защитници: Костас Манолас (Олимпиакос), Хосе Холебас (Олимпиакос), Сократис Папастатопулос (Борусия Дортмунд), Йоргос Дзавелас (ПАОК), Лукас Видра (Леванте), Василис Торосидис (Рома), Вангелис Морас (Верона)

Полузащитници: Костас Кацуранис (ПАОК), Александрос Циолис (Кайзериспор), Янис Манятис (Олимбиакос), Андреас Самарис (Олимпиакос), Йоргос Карагунис (Фулъм), Лазарос Христодулопулос (Болоня), Панайотис Коне (Болоня), Панайотис Тахцидис (Торино)

Нападатели: Димитрис Салпингидис (ПАОК), Фанис Гекас (Коняспор), Йоргос Самарас (Селтик), Янис Фетфацидис (Генуа), Костас Митроглу (Фулъм).

Мачовете на Гърция:

14 юни – срещу Колумбия

20 юни – срещу Япония

24 юни – срещу  Кот д'Ивоар

Критериите на Фернандо Сантош

Един от първите въпроси, зададени на Фернандо Сантош, е по какви критерии е направил окончателния избор и доколко готов е Костас Митроглу.

«Единственият критерий за подбор беше да избера играчи, които според мен са готови в тактическо и физическо отношение. Тези две неща ми предоставят сигурност».

«Що се отнася до Митроглу, проследих много внимателно последния му мач с Фулъм, за да видя как се движи. Той е в добро състояние, но не забравяйте, че до 2 юни може да направим смени, ако се наложи».

Сантош за Вангелис Морас

«Футболистите са извикани за доброто на Гърция, не заради мен. Изборът, който съм направил ми предоставя сигурност в тези две области, които споменах. Морас ги покрива».

Сантош за Димитрис Сиовас (Олимпиакос)

«Очаквах да видя Сиовас в приятелските мачове на Олимпиакос с Паниониос и Ливадиакос, но той не влезе в игра дори за минута. Ако имах възможност поне да го видя в действие, както направих с Митроглу, където гледах само него, а не Фулъм, щях да имам представа и мнение за играча. И когато на един от първите въпроси, които ми бяха зададени – дали зная кои ще влязат в окончателния състав от 30 души, отговорих, че не зная, защото имах предвид именно Сиовас. Нека да изясня, че ми струва много това, че оставих извън състава всички онези играчи, които участваха по пътя към Мундиала, като Сотирис Нинис (ПАОК), Костас Фортунис (Кайзерслаутерн) или Сиовас».

Сантош за играчите, които не покриват само една позиция на игрището

«Имаме играчи, които да покрият атаката. 3-6-7-6. Има обаче и играчи, които могат да покрият повече от една позиция».

Сантош за вратарите

По-лесен ли беше този път изборът на вратари?

«Истината е, че въпросът за вратарите е по-сложен, защото смятам, че вратарят трябва да познава добре отбора и трябва да има много добра връзка със защитниците, тази връзка трябва да е много силна. В момента разполагам с трима вратари, които отговарят на това изискване. Тази година, да, изборът беше по-лесен в сравнение с повиквателните през 2012».

Сантош за Панайотис Тахцидис и Андреас Самарис

«Чувствам се много сигурен с всички играчи. Тахцидис играе с левия крак, а такъв играч трудно се намира. Самарис може да помогне, нямам никакво колебание, но дори и да се наложи да играят, мисля, че са напълно готови. Чувствам се напълно сигурен, и ако се случи нещо и се наложи да вкарам в отбора някой от останалите 7, които допълват основните 30»

И накрая, Сантош за противниците на гръцкия национален отбор в Група С

«Сега влизаме напълно готови в една много трудна група. Имах възможност да гледам мачове на противниците ни и познавам силните им страни. Изненада ме отборът на Япония, един отбор в пълния смисъл на думата».

 

Категории: гръцки национален отбор по футбол Мундиал 2014 селекционер Фернандо Сантош
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus