Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърците изкупиха 10 000 iPhones за един ден

02 Ноември 2014 / 13:11:49  GRReporter
1232 прочитания

Може икономическата криза да е засегнала много гръцки домакинства, но както изглежда някои навици не се променят. Така, през първия ден на появата на гръцкия пазар на новите iPhone 6 и iPhone 6 plus много хора се стекоха в магазините, за да се сдобият с новите смартфони. Повечето дори са ги поръчали  предварително и предплатили.

Пазарни фактори пресмятат, че до понеделник вечерта ще са продадени 10 000 айфони, а до края на годината - общо 50 000, колкото приблизително са поръчани за нуждите на гръцкия пазар.

Това е голямо число, ако се вземе предвид, че новите айфони са скъпи, а цените им започват от 739 евро за iPhone 6 и 859 евро за iPhone 6 plus без договори.

От следващата седмица се очакват нови доставки, за да се покрие търсенето, Според поръчките на фирмите миналите дни,  8 от 10 клиенти са предпочели iPhone 6, а не са малко и онези, които са поръчали модели с по-голяма памет (64 вместо 16 GM)  въпреки факта, че са с около 100 евро по-скъпи.

Оферти

Вчера компаниите за мобилна телефония и веригите магазини организираха специални изяви за представянето на новите модели, а доставчиците започнаха вече „война” за по-добри оферти към абонатите си при закупуване на нов айфон.

Така компанията Vodafone обяви, че абонатите й могат да се сдобият с айфон на цена до  300 евро според договора, който ще изберат и продължителността му. Подобни оферти за 24-месечни договори предлагат и другите компании. iPhone 6 има екран 4,7 инча и може да бъде купен и в златен, сив или сребърен цвят.

Междувременно Square Trade, компания, специализирана в предоставянето на договори за защита на електронни уреди, обяви, че данните от проучването й показват, че жителите на средиземноморския юг, и най-вече гърците (около 40% от притежателите на смартфони), са били принудени да заменят или да поправят повредените си смартфони през последните 2 години.

Общоевропейското проучване е продължило 2 години.

 

Категории: смартфони продажби iPhone 6 iPhone 6 plus
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus