Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Главоломно увеличение на търсенето на полети към Гърция

18 Май 2014 / 15:05:57  GRReporter
705 прочитания

Търсенето на полети към гръцки туристически дестинации е огромно, както потвърждават данните на Eurocontrol и на Службата за гражданска авиация. На първо място е остров Скиатос, за който увеличението е от порядъка на 350% на търсенето на слотове за полети към летището на острова. Увеличение има и при на-популярните дестинации- Миконос- +40%, Санторини +30%, Родос +28%, Кефалония +26%, Ираклио +25%, Ханя +14%.

Данните на Атинското летище за първите 4 месеца на годината показват, че 2014 ще е година на завръщане на полетите и на търсенето на авио пътувания.

В играта са както гръцките, така и чуждите авиокомпании, които разширяват разписанията си за да спечелят парче от пасажерската пита. Окуражаващ е фактът, че от увеличението на пристигащи чужденци в Гърция се увеличава и търсенето на пътувания вътре в страната, сектор, който миналата година издъхваше.

www.aftodioikisi.gr

Фирма Sky Express обяви, че от 1 юни ще свързва полети Солун и Скиатос 3 пъти седмично.

Според търговския директор на компанията Янис Лидакис новите полети са включени в рамките на сътрудничеството с община Солун за туристическото популяризиране на града. Компанията вече свързва Солун с Лимнос, Скирос, Икария, Хиос, Митилини, Родос и Самос. Освен това, на 25 юни ще започне нови полети и от Волос за Миконос, Митилини и Ираклио.

Атина - Ню Йорк

Успоредно с това, от днес, 18 май, Атина ще има за няколко месеца пряка връзка с Ню Йорк, след като Delta Air Lines се връща към лятното разписание между двата града. Такава връзка през последните години липсва, и пасажерите, искащи да пътуват по този маршрут могат да го направят с прекачване, като по-голямата част от търсенето се покрива от Турските авиолинии.

За 1 година- 200 000 пътници по линията Атина-Дубай

Увеличаване на полетите от Атина планират през лятото и арабските фирми Emirates и Etihad Airways, които ще увеличат честотата на полетите от Атина към Дубай и Абу Даби съответно, за да задоволят голямото търсене.

Линията на Emirates, свързваща Атина с Дубай е  от успешните и печеливши маршрути. От 1 април 2013 до 31 март 2014  по линията са пътували 191 252 пътници.  От Дубай към Атина са летели 92 711 пасажери, а по обратния път- 98 541.

 

Категории: полети летища авио линии авио компании Скиатос Ню Йорк Дубай
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus