Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Георгиос Папандреу и Костас Симитис – на годишнината от основаването на ПАСОК

10 Август 2013 / 13:08:04  GRReporter
806 прочитания

Послание за единство имат амбицията да отправят от централата на ПАСОК по повод на тазгодишното отбелязване на 39 години от учредяването на партията на 3 септември. Централното събитие на празника ще са речите на всички живи председатели на партията. Изявата ще приключи с речите на Костас Симитис, Георгиос Папандреу и Евангелос Венизелос. От централата на партията искат тази обща поява да е доказателство, че в този труден период и въпреки проблемите на миналите месеци партията намира начини да преодолява трудностите.

Присъствието на Папандреу и Симитис на годишнината е резултат от личните усилия на Евангелос Венизелос. Появата на Симитис окончателно е решена след телефонен разговор  между него и Венизелос, който е един от многото помежду им в последно време. Връзките на Венизелос със Симитис подчертават периода на разбирателство. Също толкова важно за единството на ПАСОК е присъствието на Папандреу, след дин дълъг период на конфликти заради финансите на партията. Източници от централата отбелязват, че сблъсъкът с Папандреу за доста дълъг период е бил жива рана, която трябва да зарасне накрая. От по-нататъшните стъпки на Венизелос трябва да се очаква и покана към средите на левоцентристите, чрез контакти с личности, които продължават да се радват на политическо признание.

След затварянето на вътрешнопартийния фронт,  Венизелос ще се занимава главно с преговорите през септември. В щаба на вицепремиера смятат, че от резултатите от преговорите с тройката и становището на кредиторите на Гърция ще се реши развитието на страната, както и оцеляването на правителството. Не е случайно, че Венизелос от близо следи проблема със съкращенията на държавните служители, от успеха на които зависи запазването на политическата стабилност.

По повод на съкращенията в държавния сектор и различни други задачи на правителството, Венизелос през последните дни контактува с представители на правителството, извън представителите на ПАСОК, които почти всяка седмица се събират  в офиса на вицепремиера в министерството на външните работи. В четвъртък следобед Венизелос се срещна с Янис Стурнарас по повод на различни проблеми от компетенцията на министерството на финансите. Специална среща за програмата ЕСПА се проведе между Венизелос и министъра на развитието. Костис Хадзидакис  за хода на програмата ЕСПА . Венизелос вчера се срещна и с Адонис Георгиадис, който представи хода на съкращенията в здравеопазването, както и процеса на сливане или затваряне на болници. Също така, Евангелос Венизелос, заедно с Никос Дендиас участва в среща с участието на представители на службите от министерствата на външните работи и на защитата на гражданите.

Категории: ПАСОК годишнина Евангелос Венизелос Костас Симитис Георгиос Папандреу
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus