Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Eurobank EFG: Никаква опасност от банкрут на Гърция

19 Януари 2010 / 18:01:42  Виктория Миндова
1983 прочитания

„Няма държави, които съзнателно и целенасочено да се самоунищожават. Не съществува никакъв риск от банкрут на Гърция и смятам, че ако се приложат правилните мерки, страната ще възстанови нормалният си икономически ритъм.”  Това заяви пред журналисти заместник изпълнителният директор на Eurobank EFG Николас Карамузис. „В последно време девет от всеки десет въпроса, които ми задават са свързани с макроикономическата рамка на страната,а не с банковия сектор,” шегува се Карамузис и добавя „Не съм аз този, който ще съди действията на правителството. Сигурен съм, че ще можем сами да се справим с настоящата икономическа криза. Държавното управление има една програма, която ще следва, а времето ще покаже дали тя е добра или лоша. В момента най-важната задача за нас е възстановяването на кредабилността ни пред международните пазари.”

Всичко това стана ясно след представянето на новата борсова програма Trade Eyе. Подобрена версия на досегашната програма Eurobank Trader, която действа с голям успех от 2001 до сега. Trade Eyе дава възможност на потребителите да наблюдават движението на акциите и да търгуват online на 30 международни борси от всяка точка на света. Единственото условие е да имат компютър и стабилна интернет връзка. Разработката на новия продукт е резултат от работата на банкови и технически специалисти на Eurobank EFG. На представянето бе демонстриран новия лесен за управление интерфейс на програмата, при който потребителят ползва само един екран за контрол и изпълнение на търговки размени в реално време.

Програмата предстои да бъде пусната и в останалите държави на Балканите. Първата спирка от официалното представяне на Trade Eyе ще се проведе през март в  Румъния, в последствие ще бъде разпространена в България, Турция и Сърбия.

Категории: ИкономикаКомпанииПазариEurobank
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus