Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ето къде отидоха милионите на Пощенската каса

19 Януари 2014 / 12:01:58  GRReporter
1001 прочитания

От Швейцария през Великобритания и чак до Емирствата водят следите на семейство Гривеас-Вацика, което е обвинено за негарантирани заеми в размер на 17 милиона евро от Пощенската каса.

Двойката, както е известно, последните две години живее на мъгливия Албион, запазвайки контрола над бизнеса си. Британските полицаи са издирвали Кириакос Гривеас и Анастасия Вацика на всички места, където е известно да са ходили, без да открие следи от тях.

Компаниите и приятелството с Папандреу

Кириакос Гривеас се е погрижил да „освободи” семейството си от Атина, завеждайки го в тих квартал в централен Лондон.

Може да е започнал от „синята” младежка организация на Нова Демокрация, но е очарован от „зеленото” развитие (зеленото е цветът на ПАСОК) и превръща екологичната чувствителност в доходен бизнес, а понякога и без реална дейност. Гривеас е наясно как да се възползва максимално от приятелствата си и добрите си познанства. Неговата служба в младежката организация на Нова Демокрация не му пречи изобщо да развива близки отношения с фамилията Папандреу и особено с Никос и Андрикос.  

Country Club в Стемница

Кириакос Гривеас е фармацевт. Започва професионалната си дейност с компания за научни издания. Седалището на първата му фирма е под наем в Маруси, в един апартамент от 100 кв.м. в един блок. По същото време Анастасия Вацика има компания за организиране на конгреси. След сватбата им фирмата се развива, а по-късно създават научно издателство „Mondus Vivend” и ПР фирмата CIP. Успоредно с това поемат Diners Club от Citibank , създават ID Events, чиято основна дейност е рекламирането на цигари, и поемат експлоатацията на известните хотели Country Club в Елинико, Карпениси, Калтезиоти и Микро Папинго.

Country Club в Карпениси

В Country Club и в издателството, освен семейство Гривеас, съсобственик е изпълнителен директор на голяма фармацевтична компания.

Гривеас и Вацика разрастват фирмите си, главно в областта на конгресите и на комуникационните програми за различни фармацевтични фирми. В началото над 70% от оборота на фирмата на Гривеас идва от компаниите Glaxo и Yanssen Cilag, след като организирани конгреси със средствата на тези фирми.

Ориентацията на фирмите се променя и става „зелена” за една нощ през 2008. В приятелска компания Гривеас се запознава с Андрикос и Никос- братя на Георгиос Папандреу, по времето когато той е водач на опозицията. Макар че в младостта си Гривеас принадлежи на Нова Демокрация, смята, че парите нямат цвят.

Златните имоти

Офисите на компанията на Метаморфоси

Двойката е почитател на недвижимите имоти, и разполага с поне 15 в Гърция и в чужбина. „Скромното” им жилище в Пендели, 316 кв.м. , на терен от 1170 кв.м., е изоставено. Празни са и апартаментите им в Лукареос и на булевард Лавриу.

Кулата в Итило

Най-скъпата придобивка на Гривеас са офисите на фирмата на улица Метаморфоси. Бижуто в колекцията им е предизвикателната кула в Итило в областта Мани, на терен от 719 кв.м.

Офисите на семейството в Лондон

Жилището им в Лондон е в Сити, а успоредно с това разполагат в офиси в Great West House в Бредфорд, до Темза.

Категории: Кириакос Гривеас Анастасия Вацика недвижими имоти Пощенска каса непокрити заеми
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus